.

.


Voedselboscursus voorbij het voedselbos

11-16 september 2022

Volledig verzorgde vijf daagse cursus voedselbossen op een permacultuur boerderij in het Zuidwesten van Frankrijk

Een eigen voedselbos spreekt tot de verbeelding van steeds meer mensen. Het oogsten van gezonde groenten en fruit gecreëerd in samenwerking met de natuur zo vers uit het bos.

Maar een voedselbos is zoveel meer

Het is een fijne plek om te verblijven, het is een positieve oplossing van ons groeiende klimaatprobleem maar boven alles zorgt het ervoor dat we weer in verbinding komen met de natuur.

Deze vijf daagse cursus voedselbossen behandelt al deze thema’s

Uiteraard kijken we naar de ontwerpprincipes, zoals (micro)klimaat, bodem, fases en ontwikkeling, plantkeuze, etc. Tijdens deze training gaan we werken aan het ontwerp voor je eigen plek. Heb je nog geen eigen plek dan ben je na de cursus in staat om een eigen ontwerp te maken.

Leren doe je het beste door projecten zelf te zien, te ervaren en mee te maken

Daarom gaan we ook aan de slag. Op de cursuslocatie zijn alle elementen van een voedselbos en permacultuur systeem live te zien en te ervaren.


Deze training gaat verder


We gaan ook op zoek naar de andere opbrengsten van een voedselbos voorbij het voedsel. Welke ambities heb je zelf (met een voedselbos) en zijn er verbindingen te maken met de manier waarop je in het leven staat. Wat zijn de dingen die je in het leven het liefste doet en welke rol kan een voedselbos hierin spelen.

We creëren ruimte voor mooie gesprekken met elkaar want van energie krijg je energie.

Gedurende deze cursus kom je even helemaal los van de dagelijkse beslommeringen

De training wordt gegeven bij Simply Canvas & Permaculture. Uiteraard zijn de overnachtingen, mooie maaltijden (en goede gesprekken) hierbij inbegrepen.

Kortom deze training is echt een cadeau voor jezelf.Praktisch zaaigoed

Voor een uitgebreid informatiepakket klik hier.

Prijs en datum

11-16 september bij Simply Canvas Farm, Bonac, 47120 Saint Jean de Duras

Kosten €650 inclusief cursus, verblijf bij Simply Canvas Farm in een tweepersoons accommodatie (€125 toeslag voor een 1-persoonsaccommodatie) in een luxe safaritent of vakantiehuis. Exclusief je reis naar Simply Canvas Farm, dat kan per trein, auto of vliegen kan met Transavia vanaf Rotterdam naar Bergerac, waar we je op komen halen.

Extra nachten €70 inclusief ontbijt (excl. Lunch en diner, zelf te verzorgen na de cursus)

Voor meer informatie of inschrijven email naar:

Martijn: devoedselboss@gmail.com

Sandra & Santi: hello@simplycanvasfarm.com

De trainers

Martijn (de Voedselboss) Aalbrecht

Martijn is in Nederland één van de pioniers op het gebied van voedselbossen. Sinds 2011 heeft hij zijn eigen voedselbos ontwikkeld. De laatste jaren helpt hij veel mensen bij de realisatie van hun eigen voedselbos via cursussen, ontwerpen en persoonlijke begeleiding.

Mogelijk ken je hem via zijn filmpjes op YouTube.

Sandra & Santi

wonen sinds 2008 op hun permacultuur boerderij Simply Canvas Farm in Frankrijk. Hun 5 hectare land wordt ingericht volgens de permacultuurprincipes en is open voor het publiek. Je treft een grote diversiteit aan demonstratieprojecten op het gebied van watermanagement, voedselbos en permacultuurtechnieken. Ze maken tevens bloesemremedies van eigen land. Er worden cursussen gehouden op natuur en wellness gebied en vakantiegasten kunnen in de zomer een fijne tijd in de natuur rondbrengen.
.

.


× Chat